Ikväll är det fest...

...o ch jag tycker att det ska bli kul, samtidigt som det känns jobbigt att inte vara hemma med Ida. Hon är ju liksom mitt liv nu!
Jag tänker att hon inte klarar sig utan mig ;-)
Nåväl , mor o far kommer hit lite tidigare så vi käkar tacos tillsammans innan vi drar iväg.

Vilket pyssel jag har med att få till det bra i köket... Jag försöker tänka praktiskt, men det är svårt, Sen ska man ju barn anpassa allt oxå, "inge glas där, plast där" osv. Men det blir nog bra till slut!
Jag är lite brydd över mig själv, jag samlar på så mycket skit,,, plastmuggar, plastbestick, glasburkar, you name it, jag har varit tvungen att sortera bort lite nu , och det är bara bra!

Fredde kom nyss o va jätteledsen, han hade spillt ut ett glas dricka på vardagsrumsbordet. Han ville inte att jag skulle va arg på han... Stackarn, är jag så hemsk??? Han är inne i en växtperiod nu, så han spiller ut allt,  ramlar av stolar, han ramlar till o med när han står rakt upp o ner, jobbig period för han, härliga unge!

Ida ligger ute o sover på altanen just, mamma älskar dig sååå mycket skrotunge!

Nu väntar disken på mig, kraaam!

Så var påsken över då...

...för i år! Det känns som det varit en lååång påska i år. Vi hade middag tillsammans med våra härliga grannar Mats o Mia  o deras barn på påskaftonen. Det blev en mysig kväll med god mat, gott vin, o mycket musik. Det är väl oundvikligt när musiker träffas???
Söndan ägnade vi åt att köra bort byggskräp, det finns hur mycket som helst här! Jag trodde att barnen hade påsklov förra veckan, men det är ju denna, så vi har pysslat på här på dagarna med Fredde.
 Fast inte igår, då åkte jag på stan med våra goa vänner Lotta & Bon. Jag köpte ett par coola solglasögon o lite nya kläder till stumpan, hon växer ju sååå fort! Jag älskar mitt lilla barn så jag tror jag ska bli galen ibland! Vad gjorde man för meningsfullt i livet innan hon kom??? BARN ÄR LIVET!!!
Jag får mig många goa skratt om dagen med Ida... Hon fullkomligt ÄLSKAR mat! Hon njuter av varenda tugga, o ni ska hur hon låter, det låter som att allt hon äter är det godaste hon någonsin smakat! Helt underbart!

Idag har hela familjen haft en tokmysig dag på Drakborgen ute i Birsta. Vilket häftigt ställe för barn alltså! Fredde sprang o lekte o härjade o åkte gocart o rutschbana i 4 timmar, så ikväll har han varit stenlugn! Snacka om att han har MASSOR av energi som han måste göra av med! Efter det gick vi till IKEA o käkade middag, sen handlade vi en wok till min mor o en gardinstång till köket. Köket ja, det e klart! Fattar ni, k.l.a.r.t.!!! Det är så skönt att det e gjort, o jag älskar det, det blev så bra!!! Men nu är det färdigrenoverat här, vi har hållit på sen i juni i fjol! Vi ska väl göra hallen o v-rummet oxå, men då ska vi skaffa ett till barn först har jag sagt, ;-) Tihi, få se hur det blir med det...

Imorgon ska jag ÄNTLIGEN åka iväg o göra min ansiktsbehandling! Jag fick presentkort när jag fyllde 30, men jag har inte känt ro för att åka iväg att göra det förrens nu, så nu ska det bli av! Vi ska hämta upp momma på vägen så hon får gå på stan med barnen medan jag blir lite bortskämd. Gud så skönt det ska bli! Shit, kom på att jag måste leta fram presentkortet, var kan det vara då tro???

I kväll är min kärlek o repar som alla andra torsdagar på året, så barnen o jag har tittat på tv, kvällsfikat, surrat i telefonen, o nu ligger bägge 2 o sover. Så jag ska ta o hänga tvätten, plocka ur diskmaskinen, och leta fram presentkortet innan jag tar mig min nattdusch, hi,hi... seen ska jag oxå sova!

Kramisar på er!

Så är det påsk...

... o här sitter man solo på långfredan. Ibland är det ingen höjdare att vara gift med en musiker, det är många helger man sitter här  hemma ensam... Visst skulle man kunna hitta på o göra nåt, men det är svårt när man har barnen hemma... Men jag ska inte klaga, ibland är det riktigt skönt att vara ensam oxå! idag var jag o Ida O hälsade på en kompis (Jenny) . Vi käkade lunch, o fikade gott påskfika med henne. Det var lääänge sen vi var till henne sist, man skulle skämmas...

Vi har i alla fall påskpyntat i vårat "nästanfärdigakök". Jag blir så lycklig varje gång jag kikar in där nu för det blir verkligen sååå bra! O tänk att det är JAG som varit kökschef, o bestämt allt där inne!!! Min älskade stackars man har snällt fått gått med på alla mina önskningar, I love him för det!!! Coolt!

Jag måste börja göra lite saker som jag säger att jag ska göra, men inte får gjort... Tex. måla om byrån i Ida´s rum, plantera om  våra blommor, olja klart trappen, åka iväg med lite byggskräp, städa musikrummet... Listan kan göras lååång... Men när ska jag hinna??? Min älskade dotter går ju före allt!


Stora påskkramar till alla!!!

vad tiden går fort...

... på lördag blir Ida 1/2 år!!! Fattar ni, det har gått 6 månader sen denna underbara lilla unge kom till oss! Jag är fortfarande lika förundrard över hur man kan känna så mycket kärlek till sitt lilla barn, var kommer all kärlek i från? O ju mer jag älskar henne, ju mer kärlek dyker upp hela tiden... HÄFTIGT!!! Och påska är det oxå... Jag orkar egentligen inte fira nå påsk, men vi gör det ändå, för barnens skull, har ni hört den förut?

Vi har precis kommit hem från Mia, vi har varit där o fikat o pratat lite mammaprat, sånt där som pappor inte är så intresserad av att höra. Skönt att man har sina vänner-mammor att bubbla med ;-)

Igår kväll skulle vi tapetsera klart köket, min älskade man o jag... Han HAR humör, fast jag inte trott det! J-lar i min lilla låda vad arg han blev när det inte gick som han ville med tapeterna, ha,ha... Jag visste inte om jag skulle skratta eller gå ut ur rummet när grejorna flög i köket... Men tapetserat blev det, o nu håller gubbarna på att göra det sista i köket, hoppas jag!!! De sa att vi skulle kunna flytta ner köksbordet från Ida´s rumm i kväll, så jag hoppas verkligen det!

Jag fick ett sms av min mor när vi var borta. Hon hade varit hit med en påskpresent stod det. Jag skyndade mig in o paketet, nyfiken på vad jag kunde ha fått... Det var en docka! Presenten var ju till Ida, och inte till mig! Jag som älskar presenter jue... Jag måste fatta att jag är över nu, det är Ida som gäller för mormor... :-) !

Jag har gjort lösnaglar själv för första gången! Va kul det var! O det blev riktigt bra faktiskt, visst är det lite snett, o vint men vaddå, det var ju som sagt första gången jag gjorde det själv...

Jag är sååå sugen på rödvin! Jag vet att jag blir jättedålig av det, men tänk så gott att smutta på ett glas till maten... Måste nog göra det i helgen så blir det lite roligre att "fira" påsk...

Hare gött så länge, Kram!

Så var det dags igen...

...att uppdatera bloggen! Det har ju gått en vecka och därmed hänt lite saker sen sist...
Köket ja,,, jorå det går framåt! Sakta men säkert så börjar det att bli klart. Idag, nu , alldeles nyss när jag kom hem så hade de nästan satt upp allt kakel! vad fint det blir! Mitt kök, där bara jag har bestämt hur allt ska  vara, jag är så glad!
Vi har påsk-pysslat lite min bonusson och jag. Vi tog fram allt vi kunde hitta; papper, snören, klister, tejp, kritor, mönstersaxar, sen satte vi igång o gjorde påskkort & födelsedagskort. Och gud vad roligt det var!!! Jag blev som barn på nytt, och nästan inte ville dela med mig av grejorna till Fredde, stackars barn, hi,hi... Så det kommer att bli mer pyssel här framöver!
I lördags var Ida och jag ute i pulkabacken med Mia & Anton. Stumpan e ju lite för liten för att åka så hon satt förnöjd i sin vagn o tittade på. På kvällen kikade vi på melodifestivalen, och käkade påskägg eftersom Fredde ska vara hos sin mamma i påsk.

I söndags var det häktiskt... Upp o morgonfixade barnen, ut till Birsta och gick på barnens hus ,o köpte present till Alva som fyllt 2 år.  Fredde köpte en "magisk" mask som han for o drog överallt, o försökte klura ut hur han skulle göra med denna mask så det såg ut som den kröp, vilket bestyr han hade med den... Vi svängde in hos morsan på vägen och fick oss lite lunch, och så måsta hon få sin Ida-dos som hon säger. Iväg vidare till Timrå på kalas. Där var det massor med barn, och massor av trevliga mammor o pappor! På hemvägen hämtade vi upp moster o skjutsade hem henne. Så när vi kom hem så han jag precis laga middag, så var det iväg på klädparty som var hos Linda. Det var ett Me&I party som alla pratar om, och som jag inte förstår hur man kan tycka är så häftigt! Jag är nog den enda i världen som inte är impad av deras kläder...

Min man har fått nytt jobb!!! Det var därför jag var så glad Lotta! Jag tror att du visste varför redan, men jag skriver det ändå så alla andra kuliga människor som läser här får veta!
Så han jobbar sista månaden nu, sen börjar han med nya utmaningar i Ittalas butik som ska öppna i Birsta. Spännande att se vad de får för sortiment!

Idag har vi varit på tandinfo med Ida, så vi vet hur vi ska sköta hennes tänder. Vi var o handlade lite till köket, och nu ska jag gå upp o fika kaffe o dumlemuffins (beroende av dem...) med min älskade man! Sen ska jag påskpynta lite om lillan är snäll!

Påskkramar på alla!


Ida njuter av vårsolen!

Ida njuter av vårsolen!

Hur hinner alla andra...

...göra allt som man "måste"??? Jag fattar inte hur ni får dagarna att gå ihop! Här är det kaos jämt för att jag ska försöka hinna med allt... Städa, tvätta, laga mat, baka, promenera, gå på babysång, bära pellets, ringa viktiga samtal, slipa väggar, tapetsera, och sen ska man hinna vara en bra mamma oxå!!! Är det konstigt att man inte orkar vara glad jämt? Jag har haft turen att få en underbar dotter som för det mesta är snäll, sover mycket och annars är med mig på allt jag gör!

Idag är jag så lycklig så jag håller på att explodera!!!! Jag ska berätta varför lite senare!

Tänk att jag hamnade här just nu... Jag satt och skrev tackkort till alla som var med på dopet, och skulle "bara" gå ner o ta reda på Björns adress, så tänkte jag att jag ska bara kolla till bloggen... Och här sitter jag, o skriver som en galning... Hade tänkt skriva klart korten och bära ner pelletsen o hänga tvätten innan tultan vaknar, men det hinner jag nog inte när jag sitter här, hi,hi...
Jag har lite ångest... Vi ska på fest jag och min älskade man, den 29:e. Mamsen ska vara barnvakt, och jag känner redan hur jobbigt det kommer att bli att åka ifrån Ida. Jag vet att det kommer att gå bra, morsan har ju haft 2 små glin själv en gång i tiden, men,men,men det e ju MIN unge som jag ska lämna! Hur gör man??? :-)
Nä, nu ska jag gå upp o skriva klart korten, och äta lite lunch!

Kram!

Måndag igen...

Så börjar en ny vecka igen... Den börjar ju riktigt bra :-(  Ida har fått magsjuka, jag som verkligen hade hoppats på att hon skulle klara sig, men icke! Stackarn har nog ont i rumpan så många gånger som han bajjat ner sig idag...
Hon har sovit mycket lillgumman, faktiskt HELA natten i natt! Det är första gången på länge som hon inte vaknar och vill äta! Kanske kan det vara för att hon är dålig, vem vet?
Jag undrar fortfarande hur länge det kommer att dröja innan vårt kök är klart? Jag förstår inte vad det är som tar sån tid? Jag önskar att jag kunde göra sånt där pyssel själv så man slapp leja för sånt, då slapp man ha folk här jämt oxå. Det känns som mitt hem inte är MITT hem längre, utan nån dagverksamhet där folk träffas o fikar, BLÄ!!! Men idag har det varit bara vi hemma eftersom lillan e magsjuk, och lika blir det i morgon.
Jag har varit lite huslig idag, har gjort egen mat till Ida. Torsk och potatis, och pasta och kyckling, morötter och broccoli, vad duktig jag är! :-) Det smakar ju samma allting man köper på affärn, och dyrt blir det oxå...
Thomas jobbar kväll för första gången på lääänge, kändes lite ovant att han var hemma på förmiddan. Det blev lite pyssel i köket, och en tur till verkstan med vår lilla ROD som inte går att låsa, och torkarna har slutat att funka på. Det är märkligt att man blir så beroende av att ha två bilar... hm...
Jag undrar hur många maskiner tvätt det blivit den här helgen? Jag får mani på att tvätta sängkläder o handdukar när nån e sjuk här hemma, sen e det ju alla Ida´s  nerbajsade kläder...
Nu ska jag passa på att ta hand om disken innan stumpan vaknar!

Kram!

Magsjuka...

...har vi haft i helgen här! Eller har fortfarande rättare sagt. Jag var och klippte mig och gjorde slingor ifredags, och var på ett strålande humör (för ovanlighetens skull...) Jag hade planerat en god middag och köpt en flaska vin som vi skulle dela på, men det blev inget av med det, Vad typiskt när man äntligen hade lite inspiration...
Min älskade stackars man ligger just nu helt däckad i sängen efter en vaken natt med diverse ofrivilliga toabesök.
Som tur är så verkar det som att Ida klarat sig i allla fall, men vi får se vad som händer.
Så det blev ingen tapetsering  i köket, som vi hade bestämt att vi skulle göra i helgen, men vad gör väl det, vi får göra det nån annan dag...

Kram! 

Jag och min älskade dotter Ida!

Jag och min älskade dotter Ida!

Äntligen!

Tror nästan att jag är den sista på jorden som kommit på det här med att ha en egen blogg... Ha,ha, men nu är jag igång, så vi får se hur detta kommer att funka...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0