Lillbönan...

...ligger på rätt plats, o jag fick se lillhjärtat picka på!!! Magontet har minskat mycket, men gör sig påmint ibland... Jobbigt!!!
Tänk att ida ska bli storasyster om allt går vägen nurå! Jag fattar det nästan inte än! Jag som inte kunde bli gravid??? Så är man gravid för tredje gången! Det e helt otroligt! Tänk vad min man kan... ;-)

Lillfia min sov hos mormor inatt. Hon hade sovit heela natten! Jag försöker att få henne att sluta äta på nätterna, o det är jättejobbig ska ni veta! Så det var ganska skönt att få sova en hel natt. Jag passade på att städa av här lite, det ser ut som faaan här igen. Håller jag inte efter  precis HELA tiden så ser vårt hem ut som ett sophus på några dagar. Min man? Hm, han tar inga egna initiativ till nån städning... Usch, jag vill inte gnälla på honom, men ibland blir jag less, förlåt!

Gatufestveckan har börjat, o Bandet spelar varje afterwork, o varje kväll hela veckan! Så det känns som att man är ensam hemma på riktigt! Men det gör inget, jag gillar ju att vara ensam och det blir ju en fin semesterkassa till göteborg. Vi får se om vi kommer iväg på söndag eller på måndag morgon. Vi ska låna Henke o Lottas lägenhet. De bor ca 2 km ifrån lisseberg, så det är ju perfekt gångavstånd! Sen får vi se vad vi hittar på mer,o hur många dagar vi stannar kvar.
Jag har en sån längtan efter att få åka till Dalarna o hyra stuga där, fråga mig inte varför, men så är det... Få se om vi hinner med det på vägen hem.

Men förresten, så har jag 2 kompisar som oxå ska ha barn i februari! Visst är det märkligt? och givetvis JÄTTEKUL!!! Jag håller tummarna för er att det går bra!!

Fick precis sms av Tina, de är på stan o lyssnar på grabbarna. Jag skullle oxå vilja åka ner, men jag mår ju så fruktansvärt illa...

Nu vaknar Ida,

KRAM!

Så...

... har man firat  midsommar igen! Nykter i år igen, same as last year! Hade tänkt att ta det lugnt, men hade faktiskt velat ha en nubbe till sillen i alla fall... Men nu är det inte bara mig själv jag ska tänka på igen... Har ett nytt litet liv som växer i min mage ju!!!  I år firade vi hemma, och jag får passa på att tacka alla goa vänner som kom o firade med oss! Vi hade det jättemysigt, och en hiskelig tur med vädret! Vi hade ju stenkallt räknat med sol, så vi hade bjudit in 10 vuxna och 6 barn... Hade det regnat så vete katten hur vi hade fått plats... Nåväl, det hade nog gått, men nu sken solen som tur var o vi kunde vara ute. Ida var så go  o glad som vanligt, prinsessan min!



Vi började att käka en god sill-lunch i allafall, med lite gott av varje, mums!





Sen spelade vi kubb, det blev tjejerna mot killarna, och vi skulle vinna, men så klantar jag till det o kastar ner kungen... He,he, va bruttorna blev sura´rå...



Sen tog vi det lugnt, barna lekte, och på kvällen grillade vi. Det var sååå gott!  Avslutningvis så åt vi halloncheesecake och jordgubbar m. grädde, en perfekt avslutning! Några av gästerna droppade av ganska tidigt, och några stannade tills långt efter midnatt, o se här hur hur kul vissa hade då...



Ha,ha, ja du stefan, vi roar oss alla på olika sätt...  ;-)

Midsommardagen var lugn, Fredde hade en kompis här, o Thomas o jag satt ute på altanen o lyssnade på HÄLLREGNET!!! Det är så mysigt när det regnar tycker jag... På söndan for vi till Stefan o jenny, Killarna skulle göra ett intro till gatufesten, så Jenny o jag tog med oss barnen o åkte ut till deras nyköpta hus. Åh, så gulligt det var! Hoppas att de kommer att trivas där nu!
Ida blev 9 månader i söndags... Hua va tiden går fort!!!

Idag tog Lotta o jag med oss barnen o promenerade till Birsta. Det var så skönt att komma ut o röra på sig, jag måste verkligen göra det oftare!!!

Imorgon ska Ida o jag träffa några mammor från sång-gruppen, så det är bäst att jag knoppar nu!

KRAM!!!

...va???...

hm... mina inlägg har kommit i lite fel ordning märker jag...

Idag har vi firat...

...heeela dagen lång!
Jag vaknade i morse o mådde PYTON!!! Mådde illa,hade ont i hals, huvud, mage, ja säg var det inte kändes ont??? Min älskade man tog med sig Ida ner så jag fick somna om, och det gjorde jag med detsamma... Vaknade 11.20 av att lda satt på min mage, o papsen sa att nu måste jag kliva upp, vi har ju massor av firande idag! Så jag släpade mig upp, åt lite frukost, o ställde mig i duschen. Det kändes lite bättre efteråt, men tog en ipren för att orka med dagen.

Så var det dax för storebrors avslutning! SÅ fin han var! Ungarna sjöng sommarvisor så det stod härliga till, o tårarna var inte långt borta för mig...



Efteråt skulle det bli fika, men det hade blivit nå strul, så det blev inget.... Men barnen fick glass i alla fall och det var ju huvudsaken!
Vi åkte vidare till MAX, Fredde hade själv bestämt var han ville äta avslutningslunch.

Efter Det så åkte Thomas o jag o Ida vidare till  världens bästa Saaandra som tog studenten! Åh, så fin hon var!



Vi fick massor av god mat, och träffade massor av trevligt folk som vi surrade med. Oxå var det den obligatoriska presentöppningen, Sandra var lite lullig då, så det var nog den roligaste presentöppningen jag sett nån gång!!! Thomas fick dricka alkohol, så jag körde... Och bestämde när vi skulle åka hem... Så vid kl.21 for vi, för lillpluppan var bra trött då, o Sandra hade redan dragit vidare på studentfest på stan.

Fredagen var lugn, vi var hos mor & far en stund, sen for vi hem o mös till lite.
På lördan kom min gamla vän Carina hit! Hon fyllde år, så jag gav henne ansiktsbehandling, ansiktsmassage, sminkning,  alkhol o massor & grillat i present. Det var verkligen uppskattat o vi hade sååå kul! Hon låg i en badenbaden i köket  med gurkskivor på ögonen o drack öl med sugrör, det såg sååå roligt ut! Meningen var att vi skulle sminka Thomas oxå, men det glömdes tyvärr bort...
Vi drog igång kareokenmaskinen framåt småtimmarna som vanligt, o fasen vad roligt det är alltså!!! Man kan ju inte sjunga för 5 öre, men jag gör det med glädje ändå!!!!

Denna Freddevecka är det fotbollsskola fram till torsdag, han gillar det verkligen! På fredag är det sen midsommarafton, o i år har vi bjudit hem några härliga, goa, charmiga vänner som vi ska fira tillsammans med! Hoppas vi får fint väder så ungarna kan bada, o vi kan spela lite spel ute... Det blir en traditionell sill-lunch, o på kvällen vill jag ju GRILLA!!! Mums!!!

Jag har fått Fredde i säng, o min älskade man ligger uppe o försöker söva vår underbart tjuriga dotter som har börjat spotta ut maten, o gnälla för allt, pppphhuuu......!!! I just love it!!!!!

Kram!

Den blomster tid nu kommer...

... inte riktigt men nästan...


Den baddräktstid nu kommer- när magen är för stor.

Då valkar bara sväller och celluliter gror.

Generande behåring lyfts fram i solens ljus.

Nej- stranden verkar 'boring' - vi stannar inomhus!

De krav som sommarn ställer, förstör vår ledighet.

Vi sitter här o gnäller 'fy fan va jag e fet'.

Fast vem vill motionera när man kan sitta still?

Nej- låt oss revoltera- vi tar en kaka till!!!


Ja, vad säger ni girls???  Ska vi fiiika????

Regnet det bara öser ner...

... o det känns så trist, nu när man e van med solen och värmen!!!
Men det behövs verkligen för all växtlighet, fast jag tycker ändå att det kan regna på nätterna...

Vilken kanonsöndag vi hade! Jag for  ju på norra med barna, men det var bara skit, de tog betalt för allting, det tycker jag e dåligt när det är för barn! En korv kostade 15 spänn, o likaså en läsk... Fiskedamm 20 spänn, allt sånt var gratis för barnen i fjol! Thomas tog en prommis dit, sen for vi ut till Lörudden å käkade. Det var det godaste jag ätit på länge! Varmrökt pepparlax med färskpotatis och örtsås... Så ljuvligt gott!



Efter vi käkat åkte vi till mormor o morfar o hälsade på lite innan vi for hem. De har det så mysigt ute i sin sommarstuga i juniskär!

Vi har fått sänka Idas spjälsäng nu. En kväll när jag höll på att byta sängkläder i vår säng så ställde sig ungen upp! Jag trodde jag skulle få hjärtat i halsgropen... Men nu känns det lite tryggare! Hon blir så stor lillhjärtat mitt! Imorse, tog hon tag i golvlampan i v-rummet o välte över sig. Hon blev rädd, men räddast blev jag! Vi får se över vårt hus för barnsäkerheten här... Hon har börjat få äta lite själv, det tycker hon är sååå roligt! Så här kan det se ut:



Idag var jag o handlade med min mor. Ida fick en gunghäst, o en lära-gå-vagn av henne. Tack snälla mamma, du är underbar!!!
Jag köpte en film med teletubbies åt henne. Hon gillar dem skarpt, o blir så glad när hon ser dem på bild! Hon tittade en stund, men sen blev det kuligare att hjälpa mig att skruva ihop vagnen...

Nu längtar jag efter att få krypa ner o läsa "den vite massajen" En underbar bok, som man verkligen lever sig in i, det känns nästan som att man själv är där i Kenya o upplever allt som Corinne gör...
Så  natti natti!

Underbara värme!!!

Så har den äntligen kommit, den underbara värmen som jag så längtat efter!!!!
Jag kan inte förstå hur vädret kan påverka mig som det gör, men jag njuter  totaly när det är sånt här väder! Vi har köpt en liten pool åt Ida, den har varit kanon dessa heta dagar! Hennes goaste polare Bon har varit här o plaskat med henne några gånger, så skönt!



Vi har gjort fika o åkt o badat  med barnen oxå, det är så härligt att se dem plaska i vattenbrynet!



Igår, på nationaldagen vågade Thomas & jag vägra den annars obligatoriska stadshysterin som är varenda år! BLÄ!!!  Vi köpte sallad och åkte till bandsjön o badade med barna i stället!

När vi låg där sms;a mamsen o hörde om vi ville gå med på resturang på eftermiddan, o det ville vi!
Vi åkte hem till dem  innan o fixade till oss lite efter stranden, sen for vi o käkade plankstek. Vi satt ute i solen o åt och jag fick ta en öl till maten, så himla gott!  Det blev glass o kolasås till efterrätt, mums! När vi skulle betala så sa pappa att de skulle bjuda oss, så TACK pappa för en toktrevlig kväll!

I måndags var Ida och jag  på de fem sinnenas konsert i bosvedjekyrkan.

               

Det var verkligen jättefint arrangerat för barnen, de fick prova alla sinnen, smaka på olika saker ( Ida gillade citron bäst...) Lukta på saker, titta, lyssna och uppleva! Ida gillade bäst att ligga i hängmattan, hela hon strålade! Sen fick vi smörgåstårta och korv, mums!!! Mera sånt, vi kommer!!!

Idag på dagen var vi ute på Alnö o hälsade på. Vi fikade kaffe, glass o bulla, Ida gungade på altanen, o Fredde spelade fotboll med pappa. Sen for vi o handlade innan vi åkte hem. Knappt hann vi hem så packade jag in ungarna i bilen igen, vi skjutsade ner papsen på stan, han är på klassträff i kväll. Hoppas han får en underbar kväll, han var så fin när han for, kärleken min! Jag älskar honom verkligen!

Imorgon tänkte jag ta barnen o åka på norra, ST har familjedag där, o det brukar vara trevligt att åka på!

Snart är det midsommar igen! I år ska vi fira hemma, vi har bjudit hem några vänner o vi tänkte käka sill-lunch o leka lite på dan, vi har köpt Knubb o en darttavla. Sen tänkte vi grilla på kvällen. Hoppas alla kommer och att vi får sol heeela dagen!!! Vi firar vår förlovningsdag oxå...

Nu ska jag krypa ner, så jag orkar med i morgon, Kramis!!!

RSS 2.0