7 månader!

Tänk att min älskade lilla dotter har blivit 7 månader!!!
Hon har blivit en riktig charmdonna, som ler åt allt o alla! Hennes 2 små tänder syns nu i stort sett hela dagarna, för hon bara ler... underbart!!!
I helgen bad jag Thomas att sätt upp grindarna för trapperna här i huset, med tanke på att Ida har börjat gå så mycket i gå stolen. Men Thomas tyckte inte att det var viktigt än, för hon kan ju inte ta sig över trösklar...

DET KAN HON!!!

Jag stog i köket o grejjade i söndags, och Ida stog i gåstolen och pillade på sin vagn. Jag reagerade på att det blev tyst efter ett tag.. När jag kikar ut i hallen så ser jag henne inte... Men vid trappen ser jag henne!!! Ca 20 cm ifrån trappen står lilla fröken jättestolt och ler emot mig! Jag visste inte om jag skulle skrika eller gråta lite först!!!
Det e klart att hon ville ner till pappa och brorsan!

Så jag sa till Thomas att grinden ska upp NU!!! Och den blev uppsatt med detsamma! Man måste ligga steget före hela tiden, det funkar inte att invänta att  barnen kan, då är det ju för sent!

Thomas är i STHLM på utbildning den här veckan oxå... Jag saknar honom jättemycket, men än hur konstigt det låter så tycker jag faktiskt att det e skönt att vara ensam hemma. Jag behöver vara ifred emellanåt, och bara vara. Bara göra vad jag vill, äta vad jag vill, välja tv-program själv...

Det kan vara svårt att förklara det för folk som tycker att jag är jättesocial och gärna träffar människor! Det gör jag, men för att orka det så behöver jag få vara ifred ibland o ladda batterierna... Sen finns det vissa som jag inte orkar träffa alls, för de suger för mycket energi från mig. Och eftersom jag är vuxen o bestämmer själv så undviker jag att vara med såna människor nu!
Nog om detta...

Vi har börjat planera vår semester. Vi har bestämt oss för att åka ner till Göteborg och hälsa på Svågern, och hans blivande fru. Vi har faktiskt aldrig varit ner till dem o hälsat på... *skäms*  Fredde ska få gå på Liseberg, Och jag ska njuta av att sitta ute i solen på en mysig resturang med min älskade man, höra när folk pratar härlig"göteborsska", och avnjuta en god middag!

Nu går jag och lägger mig med en önskan om att det underbara vädret håller i sig ett par dagar till så jag kan kratta färdigt på tomten, "damn" va fint det blir när det blir gjort! Och jag klappar mig själv på axeln för jag har verkligen spenderat den mesta av min vakna tid med en kratta i handen... Tack älskade unge för att du är så snäll och är ute med mamma på dagarna!

Kram!

Åhhh...

... vad jag älskar min man! Jag är duktig att gnälla på honom  :-) så jag glömmer bort att tala om för honom hur mycket jag älskar honom!!! Han betyder så mycket för mig, och har gett mig den absolut finast gåvan i hela världen, våran lilla Ida! Tack för att ni finns mina älsklingar!

Det har varit 2 jobbiga nätter  nu när hon varit täppt i näsan och snorat mycket så jag har inte sovit mycket...
Hon blir så stor, så stor tultan! Idag när vi var ute och promenerade pratade hon nästan heeela tiden. Och hon skrattar och ler jämt, underbara unge!

Jag klurar på vad man ska hitta på på valborgsmässoafton? Thomas kommer hem från STHLM ganska sent, så ska man bjuda hem folk? Eller ska vi vara hemma o mysa på själva? Är det nån brasa här i Bosvedjan? Någon som vet?

Puh, är inte hockeyn slut snart??? Det verkar som att jag är den enda som är totalt ointresserad av hockey, f´låt världen, men sån e jag! ;-)

Kram!

Jag kan inte förstå...

...hur en människa kan var var så grym!!! Jag tänker på den här Jäkeln som dödade lilla Engla... Hur kan det gå så snett för vissa??? Och vad är det som hänt med dem egentligen? Jag har tåtarna i ögonen när jag sitter här o skriver. Jag har tänt ett ljus för Engla o hennes familj ikväll, men önskar jag kunde göra så mycket mer!
Jag hoppas verkligen att han får sitt straff, och får LIDA för vad han gjort!

Min älskade lilla Ida har fått sin andra tand! Vi var ute på prommis idag när jag skulle visa Lotta hennes första tand, då vi upptäckte att det fanns 2 tänder där nere! Lilla stumpan, va stor hon blir! Och hon har blivit mammig, lite skoj att se hur hon "gråter" när hon inte är hos mig. För riktiga tårar är det inte... Det känns som att et händer nåt nytt med henne varenda dag nu!

Vi hade främmande av Stefan & Jenny o barnen ikväll, han är så söt lille Tristan! Han växer så det knankar han med! Tänk att det bara är en annan som inte blir nå äldre, tihi...

Nä, jag känner mig inte riktigt på humör för det här just nu, kram!

Så känner man sig frisk igen!

Fy vilken jädra förkylning jag drog på mig... Först blev Thomas sjuk, sen åkte jag dit. Jag har haft ont i hela kroppen, kräkts, haft huvudvärk, och mått allmänt pyton! Svettats o frusit samtidigt. Så jag har inte varit  ute på flera dagar, o fick ställa in vår dejt som vi skulle ha med våra mammsor, Lotta o jag :-(
Tur är bara att Ida klarat sig!

Men idag tog Ida o jag o for till Birsta, Jag behövde handla lite kläder till henne. Vi skulle möta Jenny o Trisse där, men deras bil hade pajat så de kom aldrig. Så vi strosade runt själv o shoppade en vårjacka, och en vinterjacka till nästa vinter, strumpor, en tunika, och nya vantar till henne. Själv köpte jag en tunika som jag inte provade förrens jag kom hem.Och den åker jag tillbaka med i morgon, jag såg inte klok ut i den! Jag har gått upp i vikt, så det e inte många kläder som passar på mig längre... Men jag ORKAR INTE bry mig om vikten just nu! Jag tar tag i den sen när jag känner  jag orkar lägga min energi på det!

Thomas kom och käkade lunch med oss, och det var så mysigt! Det var länge sedan vi lunchade tillsammans! Och på lördag ska vi gå ut o käka o ta nån bira o fira Thomas födelsedag. Han fyller år på fredag, GRATTIS älskling, jag älskar dig! Vi har bokar bord på Mercat Cross, hoppas de har god mat där! Barnen ska vara på Alnö, så vi ska vara ensamna för första gången sen Ida föddes. Undrar hur det känns... :-(

Ikväll har Ida badat, o sen bakade vi dumlemuffins, det är så gott! Hon satt i gåstolen o surrade på , sen låg hon på golvet en stund. Hon blir så arg närhon inte kan krypa! Honförsöker verkligen gumman! Sen blev hon trött så vi gjorde iordning välling och så fick hon krypa ner i sin säng, o va gott hon somnade! Hon är otroligt duktig att somna på kvällarna!

Nu kommer Thomas hem från personalmötet, så jag ska gå upp o pussa på honom lite!

Kram!

Min Ida...

...har fått sin första tand!!! Förra söndagen upptäckte jag den, o jag blev sååå stolt! Min gumsan har fått en tandsing! Det känns som att hon ska börja skolan nästa vecka, det händer så mycket med henne hela tiden. Hon ligger gärna på golvet och har börjat göra  kryprörelser riktigt nu. Jag har bett min älskade man att sätta upp grindarna för trapperna för snart är hon där!
Jag prövade att göra frikadeller till henne, o vad hon mumsade! Hon älskar mat, tösen min, ibland är det så gott så hon skriker när hon äter, hi,hi...

Vilken skön helg vi haft! Ifredags åt vi VÄRLDENS godaste wok bänkade i soffan. Jag provade med fläskfile i stället för kyckling som jag alltid gör annars, o tusan så gott det blev!!!
Vi kkade på tv bara, och det blev en tidig kväll. Båda Thomas o jag är förkylda. Jag har skickat ner honom i gästrummet nu, för han snarkar så jag håller på att  bli galen! Det är nog med att Ida vaknar o ska surra nån timme varje natt...
I lördags var Ida o jag på dop. Vi hade med oss gammelmormor o gammelmorfar oxå. Det var Idas tremänning Vilma som döptes. Det var ett mysigt dop, med en urgullig präst! Det var även kul att se Sörbergekyrka, hade aldrig varit där innan.
Idag softar vi bara, Thomas är piggare idag så han har åkt o jobbat, men jag känner mig risigast i världen så det blir en innedag idag för Ida o mig. Ska försöka grejja lite med "alltsommåstegöras" ändå...

Nä, nu ska jag gå upp, Thomas har gjort om värmen på nåt sätt, så det är säkert 30grader här på kontoret nu, puh...

Kramisar på er!

RSS 2.0